Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

СТАТТІ

Безпека полікарбонатної тари

Питання безпеки полікарбонатної тари, до складу якої входить бізфенол А, досі актуальний. На різних інтернет-ресурсах можна знайти дискусії і необгрунтовані факти, які вказують на вплив цієї хімічної речовини на організм людини, наприклад: бісфенол викликає гормональні порушення, що в результаті веде до ожиріння, безпліддя, збільшує ймовірність розвитку онкологічних захворювань і т.д.

 

 Фахівці компанії Еталон-Україна, як експерти в галузі виробництва бутильованої води спробують розібратися в цьому питанні, наводячи приклади наукових досліджень.

 

Для розливу екологічно чистої природної питної води виробники віддають переваги тарі з харчового полікарбонату. Це обумовлено низкою об'єктивних переваг. Фахівці з різних країн, які відповідають за якість і безпеку продукції провели безліч досліджень, можливості міграції бісфенолу А з полікарбонатних контейнерів в їжу і напої, і ось до чого прийшли:

 

У 2005 Національний Інститут передових наук і технологій Японії одним з перших прийшов до висновку, що використання ВРА не несе жодних ризиків для людини

Оцінка ризиків Євросоюзу (European Union (EU) Risk Assessment)

У 2008 році, після численних багаторічних досліджень, які оцінювали, крім інших параметрів, впливу на нервову й ендокринну системи, EURA дійшли висновку:

 

«Ми вважаємо, що рівень безпеки ВРА, який використовується для виробництва харчового полікарбонату, досить високий для людини. Тому немає необхідності в подальших дослідженнях і зниженні ризиків, крім тих, які вже існують »- Карен Ешбергер, Європейське хімічне бюро, 2008.

 

Європейське агентство з безпеки продуктів харчування European Food Safety Authority EFSA

Дана організація особливу увагу приділяла впливу ВРА на людський організм і його потомство, і в 2008 році прийшла до висновку, що вплив ВРА на плід людини незначний, тому організм матері виводить ВРА з організму. Вчені також дійшли висновку, що і новонароджений організм здатний виводити ВРА з організму.

 

Таким чином, дана організація визнала безпечним ВРА і для плоду, і новонароджених дітей (липень, 2008)

 

У 2007 році Агентство з безпеки продукції Німеччини визнало безпечним використання полікарбонатної тари, в тому числі і для немовлят.

У 2008 році США визнали безпечним використання полікарбонатної тари, в тому числі і для дітей до 3-х років

У 2009 році Міністерство охорони здоров'я Канади сповістило, що «концентрація ВРА у воді з полікарбонатною тарою незначна і не може чинити негативного впливу на людину»

Також у 2009 році Австралія і Нова Зеландія оцінили ризики ВРА і прийшли до тих самих висновків, що і США і Європа.

У 2010 році Всесвітня Організація Охорони Здоров'я також визнала ВРА безпечним

 

 

 Ці дослідження показали, що потенційна міграція бісфенолу А в їжу вкрай низька - менше 5 частинок на мільярд. Виходить, що в організм людини потрапляє менш 0,0000125 міліграма бісфенолу А на кілограм ваги. Це в 4000 разів менше, ніж допустимо за нормативами, встановленими Агентством з охорони навколишнього середовища (США). Щоб бісфенол А завдав шкоди організму, людина повинна щодня з'їдати і випивати не менше 600 кілограмів їжі та напоїв, які контактували з полікарбонатом.

 

Всі Вище перераховані доводи підтверджують, що полікарбонатна тара безпечна для людини.

 

 

 

Підготовлено за матеріалами Watercoolers Europe та Асоціації «Бутильовані води України»