Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

СТАТТІ

Обережно! Ефект гідролізу при аналізі води.

На сьогоднішній день все частіше зустрічаються випадки проведення «експрес-аналізу» води «на дому». Агенти недобросовісних компаній з виробництва фільтрів, прийшовши до вас додому, використовують, нібито сучасний прилад для аналізу - гідроліз, намагаючись наочно продемонструвати якість і хімічний склад води.

Насправді для «експрес-аналізу» використовують метод електролізу води, або як його ще називають «кольоровий тестер». Принцип роботи досить простий. Електроліз води можна провести в домашніх умовах, для цього треба джерело струму, два електроди і вода. Під впливом струму молекули води розпадаються на аніони і катіони солей, що містяться у воді. Ви побачите, як у воді з'явиться осад, зеленувато-коричневі пластівці і утворюються бульбашки газу, що є результатом гідроксиду заліза з електродів.

Висновки робляться всілякі: про наявність у воді радіації, важких металів, забруднення води і т.д.

Демонструючи роботу гідролізу на дистильованої воді (на воді, отриманої шляхом зворотного осмосу), яка не містить корисних мікроелементів (Ca, K, Mn) крім H2O, відзначається відсутність осаду і газів, що, за словами «експериментаторів», говорить про «високий» якість води . Це твердження не є абсолютним і не відповідає дійсності. Гідроліз був зроблений для перевірки якраз дистильованої води. Зворотньоосмотична вода може використовуватися людьми лише дозовано, але не на постійній основі. У природі в чистому вигляді вода з формулою H2O ніколи не зустрічається. Застосовують таку воду в фармацевтиці для приготування ліків, косметики або акумуляторах для розведення електроліту.

Звертаємо вашу увагу, що гідроліз не має ніякого відношення до визначення якості питної води, так як не встановлює ні якісно, ​​ні кількісно показники компонентів води. Він не сертифікований і не застосовується ні в лабораторіях, ні на виробництві.

Існують затверджені і закріплені в законодавчому порядку методи контролю вмісту у воді токсичних елементів, радіонуклідів, нітратів та інших речовин. Всі ці аналізи виконують фахівці в акредитованих лабораторіях за спеціально затвердженими методиками.

Якщо Ви хочете перевірити свою воду, зверніться в СЕС (Санітарно Епідеміологічна Станція) або установа, яка має ліцензію та атестаційними документами на проведення аналізів води.

До відома споживачів, всі типи води, що випускаються під ТМ «ЕТАЛОН», проходять випробування за фізико-хімічними, мікробіологічними та токсикологічними показниками. Продукція сертифікована Держстандартом України і має сертифікат відповідності.

Будемо раді відповісти на всі Ваші запитання за телефоном (044) 20-707-20.