Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

НОВИНИ

Чи варто вживати воду з-під крану?

Останніми роками якість водопровідної води в більшості міст України різко погіршилась. Це пов’язано з двома головними факторами.

Перший – збільшення рівня забруднення навколишнього середовища і зниження контролю за таким забрудненням з боку держави. Стихійні звалища, безвідповідальний бізнес, який може, наприклад, зливати в грунт відходи паливо-мастильних матеріалів, відсутність стимулів у підприємств для охорони навколишнього середовища і зменшення викидів. Все це призводить до забруднення повітря, грунтів та, звичайно, грунтових вод, рік, водосховищ.

Другий фактор – нестача коштів у місцевої влади для організації якісної очистки водопровідної води. Зараз така очистка відбувається на мінімально допустимому рівні, а інколи і того немає. Між тим, водопровідну воду, наприклад, у Німеччині та Скандинавських країнах, можна вживати без шкоди для здоров’я. Хоча, звісно, і без великої користі. Українська водопровідна вода на сьогодні абсолютно непридатна для вживання без додаткової обробки. Вона містить майже всю таблицю Мендєлєєва. нітрити, нітрати, сульфати, ртуть, - все це може нагородити споживача цілим букетом небезпечних захворювань. Принаймні, при регулярному вживанні води з-під крану шкірні висипання та проблеми із зубами вам гарантовані. Існуючі фільтри, звичайно, покращують якість водопровідної води, вони затримують певну частину сполук важких металів. Але повністю відсіяти шкідливі для здоров’я речовини фільтри не можуть. Тому для тривалого вживання підходить лише бутильована вода від відповідального виробника. Є у нас і такі виробники, які розливають у бутилі ту ж воду із-під крану або з неперевірених джерел. Як правило, така вода відрізняється низькою вартістю.

 

Якщо Вас хвилюють питання здоров’я та цікавить роль держави в питанні якості питної води, то ця програма для Вас!

 

Програма: «Наше право»

Телеканал: «Перший Національний»

Ведуча: Власенко Оксана

Експерт: Рубанова Ольга

 

Час трансляції:

                    Субота 14 січня 2017 р о 10:30

                    Неділя 15 січня 2017 р о 17:30

 

З повагою,

Компанія «ЕТАЛОН – Україна»