Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

СТАТТІ

ЯК ЕКОНОМИТИ ВОДУ ВДОМА?

На фоні світового екокризису, питання щодо збереження водних ресурсів стають дуже актуальними. Допомогти у вирішенні проблеми можна не виходячи з дому. Для цього, достатньо економно витрачати воду.

  1. Для початку, необхідно перевірити сантехніку на предмет протікання. Кран, який протікає на кухні, може обернутися втратою 300 літрів води на місяць. Підтікання в бачку унітазу «обійдеться» природі вже в 1,5 тисячі літрів води на місяць. Сантехніка, яка погано функціонує, б'є не тільки по кишені, але і не кращим чином відображається на світовій екології.
  2. Приймаючи душ протягом п'яти хвилин, Ви витрачаєте максимум 100 літрів води. А для того, щоб наповнити ванну, необхідно води в два рази більше - 200 літрів. Замінивши звичку приймати ванну на душ, Ви заощадите вдвічі.
  3. Вимикайте воду, коли чистите зуби. На чистку зубів йде мінімум 1,5 хвилини і протягом цього часу вода витікає прямо в каналізацію. Також, варто вимикати воду в душі, коли Ви намилюєте голову, це дасть додаткову економію води.
  4. Близько 30% води, яку ми використовуємо, йде на змив в унітазі. Встановіть зливні бачки з подвійним змивом, які дозволяють в більшості випадків користуватися тільки половиною обсягу води в бачку. Кнопка малого зливу передбачає витрату 2-4 літрів, а кнопка великого зливу - це вже 6-8 літрів.
  5. Встановіть на крани спеціальні змішувачі-аератори, що обмежують потік води.
  6. Користуючись пральною машиною, намагайтеся завантажувати її повністю. Якщо потрібно терміново випрати 1-2 речі, краще зробити це вручну, або ж зібрати партію білизни для прання по всьому будинку.

Способів заощадити на воді існує чимало. Те, що оберете Ви, залежить тільки від Вас.

Економити воду - це просто!