Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

СТАТТІ

Чому шкідливо запивати їжу?

Всесвітньо відомий вчений-дієтолог Герберт Шелтон стверджує, що люди, які п'ють воду, або іншу рідину під час їжі або відразу після неї, завдають шкоди своєму здоров'ю.

Пояснює він це тим, що:

1.При надходженні води слина розріджується настільки, що її розщеплюючі властивості значно слабшають.

  1. Вода провокує зменшення фізіологічної концентрації шлункового соку.
  2. Водою вимиваються активні речовини і ферменти, що відповідають за ефективне травлення.

Експериментальним шляхом було доведено, що вода здатна розбавляти травний сік, через що концентрація кислоти зменшується і травлення сповільнюється. У підсумку, погано переварені залишки їжі потрапляють в кишківник, де починають гнити, провокуючи процеси бродіння і бактеріального розкладу. Також, під час вживання рідини разом з їжею, всередину потрапляє великий об'єм повітря. Це викликає здуття кишківника.

Вода, з одного боку, викликає відчуття насичення, тимчасово тамуючи голод. Але великий обсяг випитої рідини розтягує стінку шлунка разом з їжею. Згодом виникає потреба їсти часто і більше, що може призвести до надмірного перевантаження травної системи.

Холодна вода або охолоджені напої стимулюють функцію шлунку, який через стрес починає скорочуватися швидше, не достатньо переварюючи продукти.

Але все-таки є виключення, коли запивати їжу водою можна - якщо в шлунок надходить суха їжа. Але є одне правило, вживати необхідно тільки теплу воду або теплі напої.

Дієтологи рекомендують не запивати їжу напоями протягом 30 хвилин після їжі. Корисним буде випити склянку води за 30 хвилин до їжі. Це підготує шлунок до перетравлення продуктів і процес пройде набагато ефективніше. Вода виведе з шлунку травний сік, простимулює травлення і притупить почуття голоду, в результаті чого Ви з'їсте меншу кількість їжі.

Будьте здорові та вживайте воду правильно!