Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

НОВИНИ

Безпека фільтрованої води: думка європейських експертів

Сучасний споживач став значно відповідальніше ставитися до безпеки продуктів, які він купує кожен день. Особливо це стосується якості води, адже вона постійно використовується як для пиття, так і для приготування страв і напоїв. Тому споживач завжди шукає альтернативу.

Протягом останніх років в секторі громадського харчування та готельного господарства європейських держав з'явився новий для них вид продукції: фільтрована вода. Відфільтрована вода все активніше пропонується для продажу в ресторани для приготування страв і напоїв.

До слова, в Україні така вода може продаватися як в кіосках по наливу води, так і розвозитися за допомогою водовозок. Найбільш просунутим вважається установка дорогого фільтра на кухні.

Експерти з Європейської Федерації бутильованих вод вирішили провести ряд досліджень, щоб з'ясувати, наскільки безпечний цей вид води. В результаті аналізу та лабораторних досліджень фільтрованої води виявилося, що її якість і безпеку не можуть бути гарантовані з точки зору гігієни і контролю.

Питання скільки?


  • У більшості випадків фільтри зменшують лише рівень хлорину, який до цих пір використовується для дезінфекції в системі централізованого водопостачання. Тому вода стає більш вразливою до бактеріального забруднення, в чому й переконалися експерти Європейської федерації бутильованих вод, виявивши невідповідність за бактеріологічними показниками такої води. Однією з причин є те, що тара не проходить належну обробку, адже чистота тари - один з основних факторів впливу на безпеку води. Зазвичай виробники фільтрованої води розливають продукцію в тару споживача, рідше - використовують власні ємності.


При цьому ні в першому, ні в другому випадку тара не проходить належну підготовку і обробку, герметичність у такого продукту відсутня, що не дозволяє воді зберегти якість і залишатися безпечною.

  • Другою причиною ризику є те, що фільтруючі пристрої часто використовуються з недотриманням умов очищення і не замінюються вчасно.

Так як сучасний споживач відповідально підходить до вибору продуктів харчування, постає питання: яку ж воду купувати, щоб бути впевнений в її якості і безпеки?

У США і країнах Європи вже давно великою популярністю користується бутильована вода з доставкою. В Україні ж категорія почала розвиватися досить недавно.

Вода такого формату розливається в пляшки об'ємом 18,9 літрів, що робить її використання більш тривалим і зручним.

Якість бутильованої води від перевіреного виробника, який має міжнародні сертифікати якості, власні лабораторії і може запросити Вас на виробництво, дійсно не залишає сумнівів, тому що виробник гарантує покупцеві безпеку продукції, приділяючи особливу увагу не тільки сировини, але і якості тари і іншим умовам виробництва.
Крім кількох стадій контролю тара також проходить кілька етапів дезінфекції, основні з яких: • Обробка спеціально розробленими для харчової промисловості миючими засобами. • Обробка озоном. Контакт води і повітря у виробничому процесі - мінімальний, а додатковий захист у вигляді пиляків, термоколпачков і двухкомпонентной пробки дозволяє гарантувати герметичність продукції, що дозволяє зберігати її в закритому вигляді 6 місяців.

Зростання обсягів споживання води великого формату (бут 18,9 л) свідчить про те, що українці, як і європейці, роблять вибір на користь безпеки і комфорту. У будь-якому випадку, до цього вибору треба підходити відповідально і усвідомлено, адже вода - продукт, без якого не можна обійтися і дня.