Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

СТАТТІ

Міфи про воду

Міфи про воду

  1. Кип'ячена вода безпечна

Вважається, що при кип'ятінні, шкідливі для здоров'я речовини з води зникають. Однак насправді, кип'ятіння не знищує навіть всі мікроби, не кажучи вже про важкі метали і домішки, які додаються в воду для очищення. Тому для очищення води, кип'ятіння недостатньо. Крім того, на стінках чайника після кип'ятіння осідають хлорорганічні сполуки. Ці сполуки порушують баланс мінеральних речовин в організмі і негативно позначаються на здоров'ї.

  1. Фільтр для води - кращий спосіб її очищення

Фільтри - найбільш популярний метод очищення питної води. Використовуючи їх, ми очищаємо водопровідну воду, яка знезаражена хімікатами і приходить до нас в будинок по зношеним водопровідним трубам. Але побутові фільтри, на жаль, мають невисокий ступень очищення від солей важких металів і нітратів. До того ж хлор, яким обробляють водопровідну воду, фільтр повністю не знезаражить. Також, у багатьох випадках, при використанні водяних фільтрів відбувається так зване «знесолення» води. Якщо тривалий час пити таку воду, то порушується водно-сольовий баланс організму.

  1. Вживати мінеральну воду можна без обмежень

Це відноситься тільки до столової мінеральної води. А ось лікувальні мінеральні води необхідно застосовувати з обережністю, особливо якщо вони відносяться до груп лікувально-столових і лікувальних вод. Це може призвести до порушення водно-сольового балансу в організмі і навіть спровокувати розвиток захворювань. Наприклад при проблемах нирок, будь-яка мінеральна вода може спровокувати зростання каменів. У лікувальній воді вміст солей і мінералів, в десятки, а то і в сотні разів вище. Мінеральна вода підбирається по мінеральному складу індивідуально, в залежності від захворювання.

  1. Джерельна вода безпечна

Більшість джерел піддається негативному впливу діяльності людини і забруднюється промисловими стічними водами. Перш ніж використовувати воду з джерела, бажано отримати аналіз її хімічного складу. Якщо вода з джерела не перевірялась, то така вода далеко не завжди корисна. Спочатку, вода в джерелі і могла бути чистою, але зараз практично всі вони забруднені. Отже неперевірена джерельна вода нічого доброго не принесе.

  1. Дистильована вода корисна

При вживанні дистильованої води, з організму починає вимиватися кальцій, калій, магній і інші корисні мікроелементи. Це дуже небезпечно для стану кісток. Дистильована вода негативно впливає і на водно-сольовий баланс і обмін речовин в організмі. Тому вживання даного виду води заборонено!

Найкращим варіантом води на кожен день можна вважати артезіанську воду. Медики вважають таку воду найчистішою і найкориснішою, в ній немає мікроорганізмів, вірусів і бактерій. Але вибирати таку воду необхідно дуже ретельно. Артезіанська вода повинна проходити щоденний контроль якості в лабораторії та мати всі необхідні сертифікати якості, які повинні бути надані споживачеві на першу вимогу.

Вода - це життя, тому стежте за її якістю!