Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

СТАТТІ

Небезпечні хвороби, від яких захищає вода

Кількість споживаної щодня води залежить від конкретної людини, його віку, рівня фізичної активності, клімату та інших факторів.

Правильна кількість води, яку ми вживаємо, здатна захистити нас від таких основних хвороб, як:

Інфаркт та інсульт. Організм постійно потребує рідину. Якщо ми мало п'ємо, кров згущується і серцю важче її перекачувати, що може викликати появу тромбів, які є основними причинами розвитку інсульту та інфаркту.

В ході дослідження вчених з унівеситету Мюнстера, в якому брали участь люди, які вже перенесли інсульт, вдалося підтвердити, що учасники, які вживали більше 2 літрів рідини в день, рідше переносили повторний інсульт.

Влітку в воду можна додавати здорові продукти, наприклад, ягоди. Взимку в воду можна класти шматочки лимону, які дозволять зміцнити імунітет. Слід також пам'ятати, що на кожну чашку кави або чорного чаю, має припадати і стакан води. В такому випадку, рідини в тілі буде достатньо.

Ниркова недостатність і сечокам'яна хвороба. Щодня нирки фільтрують приблизно 150 літрів води. З них, близько 1500 мл виводяться з організму у вигляді сечі. Решта води знаходиться в кровотоці. Вода необхідна для роботи нирок. Якщо в них відбувається збій, то це може привести до ниркової недостатності.

До речі, сечокам'яна хвороба найчастіше і з'являється через дефіцит води в організмі людини. Вчені вважають, що через каміння в нирках збільшується ризик розвитку хронічного захворювання цього органу.

При підвищенні обсягу споживаної рідини, розбавляється кров і сеча, з яких згодом, виводяться шкідливі речовини, не дозволяючи утворюватися кристалам і камінню в нирках.

Психічні розлади. При нестачі води в організмі змінюється структура і робота мозку. При тривалому зневодненні порушуються когнітивні функції мозку. Навіть невеликий брак води призводить до зменшення обсягу мозку через брак кисню. Все це може значно погіршити здатність до запам'ятовування інформації, концентрації і уваги. Правильний питний режим - найважливіша складова стабільної роботи мозку.

Багато наших улюблених напоїв, таких як чай, кава, сік, квас, газована вода, мають сечогінний ефект. Тобто вони, навпаки, викликають додаткове зневоднення організму.

Тому важливо з усього обсягу рідини, яку Ви вживаєте протягом дня, віддавати перевагу артезіанській воді і дотримуватися правильного питного режиму.