Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

СТАТТІ

Вода і заняття спортом

Людям, які дотримуються здорового способу життя або активно займаються спортом, до вживання питної води необхідно підходити з особливою увагою. Під час тренування, вода необхідна перш за все, для терморегуляції організму та нормального протікання обміну речовин. Стежити за рівнем водного балансу в організмі дуже важливо, так як вода регулює кровопостачання всіх важливих органів і тим самим нормалізує стан здоров'я і кров'яний тиск.

При великих фізичних навантаженнях організм працює активніше, виділяючи воду у вигляді поту. Кількість втраченої рідини залежить від інтенсивності тренування, маси тіла і температури навколишнього середовища.

Перше і найголовніше правило говорить, що вживати необхідно тільки чисту питну воду. При заняттях спортом, крім рідини, організм втрачає також різні мікроелементи, натрій, кальцій, мінеральні солі.

Спортивні дієтологи радять дотримуватися наступних рекомендацій:

  • за 2-3 години до занять рекомендується випивати близько півлітра рідини;
  • протягом тренування необхідно випивати по 200 мл рідини кожні 20 хвилин. Чим більше води в організмі, тим швидше вона виводиться, прискорюючи обмінні процеси;
  • протягом двох годин з моменту закінчення занять випийте ще близько півлітра. Це допоможе заповнити вологу, втрачену під час виконання вправ.

Завжди намагайтеся пити воду кімнатної температури і маленькими ковтками.

Не можна пити під час занять більше необхідного. По-перше, з'явиться відчуття важкості і дискомфорту в шлунку, по-друге, різко знизиться витривалість, по-третє, зросте навантаження на серце.

У дні відпочинку і відновлення від тренувань, систематичне вживання води не менш важливе. Пам'ятайте, чай, кава, сік та інші напої - не заповнюють потреб організму!

 

Пийте лише чисту артезіанську воду ТМ «Еталон» і будьте здорові!