Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

НОВИНИ

22 березня - Всесвітній день водних ресурсів

Метою проведення заходів, присвячених цій даті, є привернення уваги до проблем якості питної води, необхідності охорони водних ресурсів та їх раціонального використання.
Дефіцит питної води пов'язаний з результатами зміни клімату, з діяльністю людини, яка призводить до скорочення водних ресурсів через забруднення прісноводних екосистем а також з наслідками урбанізації та змін з землевикористанням.
За статистикою, майже 1/5 частина світового населення живе в районах в яких спостерігається серйозна нестача чистої питної води.
ООН визнає дефіцит води проблемою №1 у світі. До 2025 року 3,2 мільярда жителів планети будуть страждати від нестачі прісної води.
Кожен день у світі вживають 10 млрд тонн води. 80% використаної води в світі потрапляє назад в навколишнє середовище неочищених вод.
1,8 млрд людей не мають доступу до чистої питної води.
В Україні ми схильні думати, що брак питної води — проблема інших, далеких країн. Але це не так.  
Достатньо подивитися на мапу світу, розроблену експертами WWF на онлайн-ресурсі Water Risk Filter, яка показує ризики пов’язані із прісною водою.

У порівнянні з центральною або північною Європою, частина території України має інтенсивне забарвлення — це говорить про підвищений ризик різноманітних проблем пов’язаних з нестачею прісної води. Саме тому й компаніям й пересічним громадянам вкрай необхідно щодня уважно слідкувати за її використанням.
Кількість води, яка використовується для виробництва продукту, називається Водним слідом продукту. Так само ми можемо підрахувати Водний слід країн, компаній і окремих людей. Середньостатистичний Водний слід по світу становить 1240 м3 на людину на рік.
Як покращити ситуацію?
Використовуйте менше води у повсякденному житті та зменшіть свій Водний слід, купуючи менше  товарів.
Регулярно перевіряйте крани в своєму будинку. Один кран, що протікає, призводить до втрат 75 літрів води на день. Загалом це 2 250 л на місяць, або 20 ванн.
Вимикайте кран, поки чистите зуби. Таким чином можна зберегти 6-14 л в день. Те ж саме стосується прийому душу - коли намилюєтесь, можна закрити кран.
Приймайте душ замість ванни. Швидкий душ використовує значно менше води, ніж ванна.
Їжте менше м'яса. Для виробництва 1 кг яловичини потрібно 15 000 л води. Кіло курятини вимагає 3 900 л.
Використовуйте безпечні миючі засоби. Фосфатні миючі засоби, викликають цвітіння води в наших водоймах, що призводить до загибелі водної рослинності і тварин.
Не використовуйте туалет, як сміттєвий бачок. Кожне змивання води в туалеті витрачає 3-6 л. води. Залишки їжі, косметики та іншого побутового сміття треба викидати в сміттєвий бак.
Не купуйте зайвого. На виробництво кожного товару витрачається значна кількість води. Те ж стосується і продуктів харчування — не купуйте зайвого і намагайтесь доїдати їжу в своїй тарілці.
Збирайте дощову воду, щоб використовувати її для поливу саду і городу.
Не кидайте сміття у річку чи озеро.
Компанія ТОВ «Еталон-Україна» видобуває артезіанську воду з глибини 323 метри – це шари юрського геологічного горизонту, який не приймає участі у кругообігу води, та захищений магнітною коркою. Вода «Еталон негазована» є повноцінною, насиченою мінералами та корисними елементами, та структура води не змінюється. І в цьому випадку мешканцям Києва та київської області дуже повезло, тому що ми видобуваємо справжню якісну та корисну воду, а у вас є можливість її вживати кожного дня!
Зберігаємо воду і цінуємо її разом!
ТОВ «Еталон-Україна»