Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

НОВИНИ

Якість бутильованої води: європейські стандарти вже в Україні

Бажання вести здоровий спосіб життя, споживати якісний і безпечний продукт - основні тренди останніх років. Не оминув він і категорію бутильованих вод у великому форматі, тому що споживач все частіше задається питанням, яку ж воду вибрати, адже на даний момент на ринку України працюють понад 300 компаній з доставки води, які представляють різні торговельні марки.

Як же дізнатися, що бутильована вода - дійсно якісна і безпечна для здоров'я?

В Україні якість питної води, до якої відноситься вода з доставкою, регламентується санітарними нормами і правилами «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною», які були прийняті ще у 2011 році.

Крім цього, Україна на державному рівні впроваджує європейські стандарти. Так, в 2013 році був прийнятий закон «Про якість та безпеку харчових продуктів», згідно якого кожне підприємство харчової промисловості, в тому числі і виробництва бутильованої води, повинно впровадити у себе на виробництві систему НАССР.

Ця система забезпечує контроль продукції на всіх етапах її виробництва, починаючи від контролю вихідних матеріалів, обробки, упаковки, зберігання і закінчуючи контролем реалізації готової продукції. Особлива увага при впровадженні НАССР приділяється санітарії та гігієни. Такий тотальний і стабільний контроль надзвичайно важливий для харчового виробництва.

НАССР починається з аналізу всіх історичних даних. Далі детально прописуються можливі ризики на кожному етапі виробництва. Після цього визначаються так звані критичні точки, кожна з яких контролюється відповідальним працівником.

Тобто на виробництві забезпечується тотальний контроль. Таким чином, впроваджена система НАССР забезпечує гарантію безпеки продукції.

Тому при виборі постачальника варто обов'язково звертати увагу на впровадження на виробництві системи НАССР.

Етикетка на продукті також може сказати багато про що як про виробника, так і про продукт, а саме: вид і походження води, розташування свердловин або джерел, адреса і контакти потужностей виробництва, основні хімічні показники, умови і терміни зберігання.
Крім усього вищевказаного більшість виробників також надають основні документи на свою продукцію - висновки на воду, сертифікати відповідності, висновки на бутлі, пробки та інше (пакет документів, який підтверджує якість продукції).

Популярність води формату HOD - не дивна, адже, враховуючи ретельний контроль продукції на всіх виробничих етапах і зручність подібного сервісу, такий вибір - найбільш оптимальний. Він дозволяє як піклується про своє здоров'я і здоров'я своєї родини, так і не вимагає великих витрат часу і зусиль, що, безумовно, робить життя більш мобільною і комфортною.