Email
Пароль
Запам'ятати мене
Забули пароль?
Відміна

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: set

Filename: models/mdl_config.php

Line Number: 245

ВАШ РЕГІОН:
Київ
Черкаси
Біла церква
Бориспіль

СТАТТІ

Увага! Вода зворотнього осмосу – шкідлива для здоров'я

На ринку бутильованої води багато виробників пропонують для споживання демінералізовану воду, отриману шляхом зворотнього осмосу. Процес зворотнього осмосу полягає в проходженні вихідної (наприклад, водопровідної) води через найтоншу напівпроникну мембрану, яка не пропускає навіть найдрібніші низькомолекулярні домішки розміром менше 0,001 мікрона. Через мембрану не в змозі проникнути шкідливі речовини і мікроорганізми, разом з цим така вода позбавлена ​​всіх мінеральних солей, кальцію і магнію, необхідних для життєдіяльності людини, тому її виправдано можна назвати «мертвою». Таку воду слід вживати дозовано, так як вона є фізіологічно неповноцінною через майже повну відсутність мінерального складу.

 

Вода, отримана методом зворотнього осмосу популярна у американців, вони ж були першовідкривачами цього методу. Європейці більше схильні до вживання повноцінної артезіанської води, яка від природи має оптимальний мінеральний склад.

 

Дослідження вчених свідчать про те, що вода з дуже низьким солевмістом не придатна для регулярного вживання. Дана вода дуже агресивна по відношенню до людського організму.

 

Дослідження впливу демінералізованої води на людину встановили, що:

Вода, отримана шляхом зворотнього осмосу вимиває з організму необхідні для нормальної життєдіяльності людини мікроелементи, мінерали, особливо кальцій з кісток.

негативно впливає на активність гормонів, тісно пов'язаних з регулюванням водного обміну в організмі людини;

зменшує число червоних кров'яних тілець;

сприяє обезводнення організму;

регулярне споживання зворотньосмотичної води викликає швидку стомлюваність, слабкість і головний біль з подальшим порушенням серцевого ритму

Це все порушує електролітний баланс в організмі людини і може завдати непоправної шкоди здоров'ю.

 

Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує: демінералізована вода небезпечна для здоров'я людини.

 

Особливо важливо, що обессоленную воду не можна давати дітям, людям похилого віку, вагітним жінкам.

 

Ми рекомендуємо критично ставитися до заяв про те, що демінералізована  вода безпечна для людини. Для нормальної життєдіяльності людини в організм з питною водою в достатній кількості повинні надходити необхідні мікроелементи.

 

Більш повну інформацію про вплив води з дуже низьким вмістом солей можна отримати зі звіту конференції Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я (ВООЗ) «Нутрієнти в питній воді».

 

Нижче наводимо дані для порівняння показників фізіологічної повноцінності мінерального складу питної води, рекомендовані Державними санітарними правилами і нормами України «Вода питна. Гігієнічні вимоги до якості води централізованого господарсько-питного водопостачання ». При покупці бутильованої води, потрібно звертати на це особливу увагу.

пп

Найменування показника

Одиниця виміру

Рекомендовані значення (СанПін)

Кількість в демінералізованій воді

1

Загальна мінералізація

мг/дм3           

 

Не менше 100

Не більше 1000

20-40

2

Жорсткість загальна

мг-екв/дм3

Не менше 1,5

Не більше 7,0           

0,05-0,15

3

Лужність загальна

мг/дм3

Не менше 0,5

Не більше 6,5           

0,2-0,4

4.

Магній          

мг/дм3

Не менше 10,0

Не більше 80,0           

0,15-0,6

5.

Фтор                         

 

мг/дм3

Не менше 0,7

Не більше 1,5

0,04

 Дуже шкода що на сьогоднішній день держава не піклується про здоров'я дітей в дитячих садах і школах, адже всі вони орієнтовані на норми санітарно-епідеміологічної служби. Згідно з нормами і правилами утримання дошкільних навчальних закладів повинні бути забезпечені якісною питною водою з розрахунку 75 л / добу на дитину при денному режимі роботи (в тому числі гарячої води 25 л / добу), 93 л / добу - при цілодобовому перебуванні (з них гарячої води 28,5 л / добу).

Кожна дитина по необхідності має право отримати кип'ячену або бутильовану воду в індивідуальній чашці.

Іншими словами держава не примушує дошкільні навчальні заклади пити воду з-під крана, адже всім відомо, що водопровідна вода містить хлор. Але по факту діти в школах і дитячих садах і раніше п'ють хлоровану воду .

 

Учені в усьому світі досліджують цю проблему. Вони пов'язують небезпечні захворювання, такі як: рак сечового міхура, рак шлунка, рак печінки, рак прямої та ободової кишки з попаданням в організм людини хлору або шкідливих побічних продуктів хлорування води.

 

А ви не боїтесь за здоров'я ваших дітей?

 

Дитячі садки та школи, які ставлять фільтри зворотнього осмосу, щоб нібито отримати чисту воду, отримують мертву воду, описану , описану вище

 

Дитячий організм тільки формується і йому необхідний кальцій і магній, а вода отримана методом зворотнього способу, не містить цих мікроелементів, до того ж вимиває ті мінеральні речовини, які містяться в організмі.

 

Питна вода Еталон - фізіологічно-повноцінна, артезіанська вода, багата на мікро і макроелементи необхідні для людського організму. Сертифікат якості ISO 22000 гарантує безпеку харчових продуктів на виробництві води.